Over de praktijk

Lees meer

Oog voor jou

Terra is opgericht met als doel een toegankelijke omgeving te creëren voor mensen die de stap naar de reguliere hulpverlening te groot vinden, of zich daar onvoldoende gehoord en begrepen voelen. 

In de therapiekamer hoor jij je veilig te voelen. Het is een plek waarin je jezelf moet kunnen zijn met alles wat je met je mee draagt. Bij Terra vind je een veilige plek waar je alles mag en kan bespreken zonder oordeel en taboes. Er is aandacht voor jou als persoon inclusief je religieuze en culturele identiteit.

Ik werk vanuit een islamitische levensvisie en daarmee gepaarde normen en waarden. Hier past bij dat een ieder welkom is en niemand wordt uitgesloten, ongeacht je afkomst of religie. 

Oog voor de samenleving

De profeet Mohamed leert ons dat de gemeenschap één is, net als het menselijk lichaam. Wanneer een deel van het lichaam pijn heeft, heeft het hele lichaam pijn. Zo ook met de gemeenschap. 

Door zaadjes te planten in het hart van de cliënt; van hoop, vertrouwen, kracht, moed, dankbaarheid en ga zo maar door, wordt de cliënt van binnenuit versterkt. De cliënt groeit door tot een gezonde en stabiele ouder, partner, werknemer etc. Zo hebben de zaadjes niet alleen effect op de cliënt, maar ook op zijn/haar directe omgeving. 

Door middel van training en voorlichting over thema’s rondom psychologie en mentale gezondheid streeft psychologiepraktijk Terra naar het vergroten van het bewustzijn in de samenleving, het doorbreken van taboes, en het creëren van een positieve mindset. 

Psychologiepraktijk Terra draagt hiermee bij aan een gezonde en weerbare samenleving. 

Circle of life

Lees meer

Uit aarde komen wij en tot aarde zullen wij terugkeren. Het leven op aarde is een proces waarin beproevingen de norm zijn. Het is niet vanzelfsprekend dat wij hier zonder pijn en moeite door heen komen. Ik geloof dat je hier weer uit kunt komen en ik help je hier graag bij. Je hoeft het niet alleen te doen.

Groei

Lees meer

Uit aarde komt groei. Ik geloof dat jij kunt groeien. Ik onderzoek graag samen met jou waar jouw kracht ligt en wat jij nodig hebt om te kunnen groeien. Zo zul je gaandeweg de therapie groeien uit deze moeilijke fase in je leven, en bovenal groeien als mens.

Aarden

Lees meer

Veel mensen komen in therapie omdat ze het gevoel hebben zichzelf kwijt te zijn. Ze weten niet meer wie ze zijn of wat ze willen. In de therapie help ik je als het ware ‘aarden’, zodat jij weer de grip voelt over jouw leven en met meer rust en vertrouwen in jezelf leert leven naar jouw behoeften.

Over mij

Lees meer

Mijn naam is Imane El Boujdaini. Ik ben GZ-psycholoog en werk sinds 2011 in de GGZ. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met angst- en stemmingsklachten, trauma en persoonlijkheidsproblemen zoals een negatief zelfbeeld. In 2017 ben ik naast mijn reguliere baan gestart als freelancer bij een islamitische praktijk waar ik ruim anderhalf jaar cliënten heb behandeld. In 2019 heb ik er voor gekozen om mijn eigen praktijk verder vorm te geven onder de naam Terra.  

Met een rustige, open en nieuwsgierige houding, probeer ik steeds aansluiting te vinden op de behoefte van mijn cliënten en hen ècht te zien. Samen zoeken we naar een nieuw perspectief en uiteraard mag humor hierin niet ontbreken. 

Binnen de behandeling maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR en mindfulness. Dit integreer ik met een islamitische levensvisie.

BIG 29920717725

Crisis

Is er sprake van een levensbedreigende situatie? Ben jij of iemand in jouw directe omgeving in gevaar? -> Bel 112

Zie je het leven niet meer zitten en denk je aan zelfmoord? -> Bel 0800 0113 / www.113.nl

Is het niet levensbedreigend en heb je wel dringend hulp nodig? Neem dan contact op met je huisarts of de huisartsenpost. 

Neem contact op

Stel hieronder jouw vraag of neem contact op!

maandag & woensdag 09:00-17:30

Antareslaan 69 - 2132 JE Hoofddorp (HNK)

Ik ben niet altijd in de gelegenheid om je direct te woord te staan. Laat een voicemailbericht achter of stuur een bericht via Whatsapp en ik neem contact met je op. 

Psychologiepraktijk Terra

Terug naar jezelf

Islamitische Psycholoog